Styret i den svenske Riksbanken har besluttet å holde styringsrenten uendret på null prosent, opplyser sentralbanken i en pressemelding tirsdag formiddag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt ventet samtlige 13 spurte økonomer uendret rente, melder TDN Finans.

Riksbankens styre opplyser i pressemeldingen at renten vil bli holdt på null prosent i en litt lengre periode enn i forrige prognose. Først i løpet av andre halvår 2016, når KPIF-inflasjonen er nær to prosent, er det riktig å øke renten, skriver styret.

På forhånd ble det spekulert i om sentralbanken ville senke renten til under null prosent. I pressemeldingen skriver imidlertid sentralbankens styre at det enn så lenge vil være rentebanen som i første omgang vil bli brukt dersom det er behov for ytterligere lettelser.

Dersom pengepolitikken må bli enda mer ekspansiv handler det i første omgang om å fortsette å skyve på en første økning av repo-renten, skriver Riksbankens styre i pressemeldingen.

Men sentralbanken forbereder seg også for at den skal kunne gjøre ytterligere tiltak for å gjøre pengepolitikken mer ekspansiv. Slike tiltak vil være mulig å presentere fra og med neste møte.

Les også:

Kjos fikk 184 millioner for aksjene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.