Politikeren fra Socialdemokraterna var gymnas- og kunnskapsløftsminister, og hun innkalte selv til en pressekonferanse lørdag formiddag der hun kunngjorde sin avgang.

– Jeg forstår at mange er skuffet over meg, og jeg er forbannet over meg selv, og framfor alt angrer jeg dypt, sa 29 år gamle Hadzialic.

– To glass vin

Hadzialic hadde 0,2 promille i blodet da hun torsdag ble stoppet av politiet. Under pressekonferansen fortalte Hadzialic at hun hadde vært på konsert i København og drukket to glass vin. Rundt fire timer senere satte hun seg i bilen og kjørte mot Malmö, før hun kort tid etter ble stoppet av politiet.

– Jeg valgte å ta bilen hjem til Malmö, naturligvis i den tro at jeg ikke var påvirket, sa Hadzialic.

– Jeg gjorde mitt livs største feil, sa 29-åringen videre.

– Verdsatt kollega

– Jeg deler hennes vurdering av alvoret i situasjonen. Men det er verken den første eller siste gangen at et bra menneske gjør en dårlig ting, og jeg er lei meg over å miste en verdsatt kollega og en vellykket minister, skriver Sveriges statsminister Stefan Löfven i en uttalelse.

Hadzialic, som er utdannet jurist, ble født i Bosnia-Hercegovina og kom til Sverige som femåring. Hun ble med i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU) som 16-åring.

Löfven opplyser at Helene Hellmark Knutsson fra Socialdemokraterna – som i dag er minister for høyere utdanning og forskning – midlertidig vil ta over Hadzialics arbeidsoppgaver.

Les også: Rema inn på eiersiden i Kolonial.no

Enighet i avisbudmeklingen – streik avverget (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert: