Samtidig senkes rentebanen. Det betyr at Riksbanken, verdens eldste sentralbank, tror det vil gå lengre tid før den ekstremt lave renten heves.

Det kommer frem av en pressemelding fra sentralbanken onsdag.

Banken skriver at britenes folkeavstemning har skapt usikkerhet og bidratt til at vekstutsiktene er nedjustert. Samtidig mener sentralbanken at effekten av en brexit på svensk økonomi vil være forholdsvis moderat.

Det finnes fortsatt muligheter for å gi ytterligere pengepolitiske lettelser, selv utenom de ordinære møtene i sentralbanken, heter det i meldingen.

Både ytterligere kutt i styringsrenten og utvidelse av sentralbankens kjøpsprogram trekkes frem som aktuelle tiltak.

Styret i Riksbanken har videre besluttet å utvide mandatet slik at sentralbanken kan iverksette en hurtig intervensjon i valutamarkedet, dersom den svenske kronen skulle appresiere så hurtig at det truer inflasjonsoppnåelsen.

Les også: Der røk feriepengene for Paretos kunder dnPlus (+)

Det er typisk Det norske å være god  

Får kjempekontrakt av Statoil

 

Se DNtv:

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.