Wallenberg, som var født i 1912, ble verdenskjent for sin innsats for å redde jøder under andre verdenskrig.

Som diplomat ved den svenske ambassaden i Budapest delte han ut tusenvis av nødpass, etablerte sikre hus og lyktes med å redde titusenvis av ungarske jøder fra nazistenes deportasjon våren og sommeren 1944.

Kort tid etter at den røde armé inntok Budapest i 1945 ble han tatt til fange og ført til Sovjetunionen, der han ble fengslet i det beryktede Ljublanka-fengslet. Hvilken skjebne han siden led, er fortsatt et mysterium.

Russiske myndigheter hevder at han fikk et hjerteanfall og døde i fengselet i 1947, bare 34 år gammel, men har aldri lagt fram beviser for dette.

Over 70 år etter at han forsvant, begjærer svenske myndigheter ham nå erklært død. Det går fram av en kunngjøring fra Skatteverket som står på trykk i tirsdagens Svenska Dagbladet.

Les også: Storbritannia øker bankenes krisebuffer
- Mer trengs når virkningen er såpass beskjeden
- Det ser ikke spesielt lyst ut
For ti år siden gjorde Naf en blunder. Nå er denne bilen «uomsettelig» dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Passasjerer får forlate kapret fly
Mannen som kapret et EgyptAir-fly og tvang det ned på Kypros, ble senere pågrepet. Ingen gisler skal ha blitt skadd i hendelsen.
00:60
Publisert: