I dag kan du bestille varer fra utlandet på postordre eller over internett for inntil 200 kroner, uten å måtte betale moms og tollgebyr i Norge. 200-kronersgrensen har stått uforandret siden 1975.

Før valget var alle de tre partiene i den rødgrønne regjeringen for å heve grensen. Men Kristin Halvorsen lot grensen bli stående på 200 kroner i sitt budsjett for neste år.

Nå reagerer Forbrukerrådets direktør Erik Lund-Isaksen, skriver Dagbladet.

"Forbrukerrådet ønsker at regjeringen går inn for en heving av tollgrensen i tråd med de løfter som ble gitt av regjeringspartiene før valget, og at den nye grensen minimum blir satt til en økning tilsvarende konsumprisindeksen", skriver direktøren.

Han har regnet ut at dersom beløpet hadde vært justert i tråd med øvrig prisstigning i samfunnet siden 1975, ville den vært på 846 kroner i dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.