Norges største bank, DNB, tar et tap på 570 millioner kroner i tredje kvartal på såkalte basisswapper.

Basisswapper er sikringsinstrumenter som varierer mye i verdi fra kvartal til kvartal, men hvor inntektseffekten i regnskapet over tid blir null. På grunn av regnskapsregler må konsernet løpende regnskapsføre disse til markedsverdi.

DNB har tidligere forklart negative effekter av basisswapper med mindre uro i markedet, som fører til at spreadene kommer inn og fall i markedsverdien på sikringsinstrumentene. Dette er sannsynligvis også årsaken i tredje kvartal, der man har sett at kredittpåslagene har kommet ned.

I samme kvartal ifjor tok banken en gevinst på disse instrumentene på 1.398 millioner kroner. I første kvartal ble det tatt et tap på 2.432 millioner, mens det i andre kvartal ble tatt gevinst på 1.078 millioner kroner.

Les om kvartalstallene fra første og andre kvartal her:

1. kvartal: Resultatsmell for DNB

2. kvartal: Knalltall fra DNB (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.