Kreditorkravene etter konkursen i Sydvaranger Gruve beløper seg til 2,8 milliarder kroner. 370 personer mistet jobbene sine da gruva ble slått konkurs.

– Vi har til nå registrert at selskapet skylder 2,8 milliarder kroner. Det er ikke snakk om så mange kreditorer, bare rundt 50 stykker, sier bostyrer Leif Petter Madsen til NRK.

Han bekrefter langt på vei at mange kreditorer ikke vil få betalt det gruveselskapet skylder dem.

– Det er lite sannsynlig at vi vil få inn penger til å dekke de uprioriterte kreditorene, sier Madsen.

De fleste bygningene og utstyret i Sydvaranger Gruve er pantsatt. Det vil derfor ikke være mulig å få inn penger til å dekke gjeld. Dette rammer små og mellomstore bedrifter i Kirkenes.

– Vi frykter konkurser, siden mange av våre medlemsbedrifter har vært underleverandører til Sydvaranger Gruve. Men vi er også bekymret for det generelle næringslivet i kommunen når en så stor aktør som Sydvaranger går konkurs, sier daglig leder Guro Brandshaug i Kirkenes næringshage.

Bostyreren sier det arbeides med en håndfull interessenter med tanke på oppkjøp.

– Det har vært åtte til ti interessenter, og en håndfull realistiske. Vi jobber med å finne en løsning som på sikt kan gi oppstart igjen. Men det blir nok ikke 370 arbeidsplasser og full drift med det første i gruva, sier Madsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.