Grieg Seafood tar nedskrivninger på 88 millioner kroner i Canada og Storbritannia som følge av ekstraordinær dødelighet og furunkuloseutbrudd, ifølge en melding torsdag.

Nedskrivningene i UK beløper seg til 45 millioner kroner og er knyttet til avlusning i forbindelse med amøbegjellesykdom.

Dette har medført at slaktevolumet i 2012 er redusert med rundt 2400 tonn i forhold til tidligere guiding.

Selskapet sier at de også har hatt utfordringer knyttet til lakselus gjennom 2012 og at det er iverksatt tiltak for å bekjempe lusen.

company:gsf

I British Columbia, Canada er nedskrivningene på 43 millioner kroner, og årsakene er utbrudd av furunkulose på selskapets settefiskanlegg som har ført til sanering av store deler av biomassen i anlegget for å bekjempe sykdomsutbruddet.

Utover nedskrivningen vil furunkuloseutbruddet føre til at slaktevolumet i 2014 med stor sannsynlighet vil ligge noe lavere enn i 2013.

Totalt slaktevolum for Grieg Seafood var i overkant av 20.000 tonn for fjerde kvartal, som er noe lavere enn tidligere guidet som følge av dødeligheten på Shetland.

Grieg Seafood-aksjen GSF får hard medfart på nyheten, og er ned 5,86 prosent til 12,05 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.