Steinar J. Olsen, eieren av turtøykonsernet Stormberg med 400 ansatte, gjorde det i en Youtube-video til de ansatte klart at han finner det betenkelig at ansatte med lungebetennelse eller influensa holder seg borte fra jobb.

I videoen filmer Olsen seg selv idet han snakker om en kraftig økning i bedriftens sykefravær. Fraværet var på 5,3 prosent ifjor – langt over målet på fire prosent. I år har fraværet økt med 20 prosent og ligger på 6,2 prosent.

Solfrid Flateby setter pris på at noen bringer opp debatten.

- Jeg syns det er veldig fint at Steinar, som har en stemme som høres og synes, skaper debatt rundt sykefraværet i Norge. Som Gunnar Stavrum skriver på Twitter, er dette den berømmelige elefanten i rommet, sier Solfrid Flateby til DN.

Flateby er daglig leder i Kronprinsparets Fond. Hun ble kåret til "årets unge leder" i 2010, da hun hadde stillingen som kommunikasjonsdirektør i Reitangruppen.

- En god oppfordring

Flateby tror ikke Olsen mener at syke folk ikke skal få være syke.

- Jeg tror at Steinar har strukket strikken litt, nettopp for å skape debatt. Jeg tror ikke han mener at de som de som har lungebetennelse skal gå på jobben, men at han bruker sterke begreper for å skape oppmerksomhet rundt denne saken, sier Flateby.

Da hun leste at vi i Norge har dobbelt så høyt sykefravær som i Sverige, syns hun det virkelig var verdt å se på problematikken.

- Oppfordringen til Steinar om at hver enkelt av oss skal gå litt mer i oss selv og vurdere å gå litt mer på jobben, selv om vi er litt kleine, det tror jeg er en god oppfordring til flere, sier Flateby.

Torsdag roste Flateby Olsens utspill også på nettstedet Twitter.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Vil ha syke på jobb

Støtter sjefens oppfordring  

- Et uheldig valg av eksempler