–Geiranger fra fjord til fjell startet i 1993 som en marsj, før vi utvidet med løp i 1994 (Nibbeløpet) og ritt (Nibberittet) i 2000. Etterhvert så vi at de 21 kilometerne og 1500 høydemeterne fra fjorden og opp på Dalsnibba ikke var nok for de sprekeste. I 2012 gjorde vi forsøk med Nibbedobbelen, først sykle opp og trille ned, for så å løpe opp. Da var det 9 som fullførte, sier arrangør Knut Maråk.

Økt påmelding

2014-utgaven beviser en stadig vekst med 39 påmeldte, forteller Maråk. Løpet som går av stabelen i helgen har totalt 790 påmeldte fordelt på klassene sykkel, løp, rulleski og Nibbedobbelen.

Restitusjon som del av konkurransen

Spesielt for Nibbedobbelen som duatlon er ifølge Maråk at deltagerne får en pause mellom sykkel og løp.

– I og med at tiden fra målgang på sykkeldelen til start på løpedelen blir brukt til å rulle ned til start igjen, og denne tiden ikke er med i sammendraget, får man en pause på 1.5-2 timer før løpedelen starter kl. 11.30. En del av konkurransemomentet blir derfor å restituere seg, sier han.

Første år med rulleski

Nytt av året er en egen rulleskiklasse, Nibberennet. Der stiller blant annet langrennstalentet Martine Lorgen Øvrebust og Morten Eide Pedersen som har vunnet Ski Classics Youth-trøyen flere ganger.

Les mer om rulleskiteknikk og hvorfor kvinner bør trene mer overkropp i morgendagens papirutgave av DN Aktiv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.