Mesterskapet går av stabelen i starten av januar på Lygna Skistadion i Oppland.

– Det blir et arrangement for alle. Vi kjørte et ritt her ifjor også, og da kom det overraskende mange elitesyklister, men dette er åpent for mosjonistene også, selv om det er NM, sier rittets leder Tomas Sunde.

Han håper på over 100 deltagere, men sier de antageligvis har kapasitet til opp mot 1000 syklister.

– Vi har hatt 1000 langrennsløpere her under Norgescup, så vi kan tåle ganske mange deltagere. Men det er helt avhengig av været. Tungt snøfall er det verste. Hardt snøunderlag er best, sier Sunde.

Interessen for sykkelen med de oppsiktsvekkende tykke dekkene har eksplodert de siste årene. For to år siden fantes knapt en fatbike i Norge. i oktober ifjor hadde rundt 1500 skaffet seg en slik sykkel. Og ifølge administrerende direktør i Sportsbransjen AS, Bård Kristiansen, har veksten fortsatt det siste året med uforminsket styrke.

– Ja, jeg har ikke tall på det her og nå, men etter det jeg har hørt fra bransjen så fortsetter salget som ifjor, sier han.

Kristiansen tror markedet for slike sykler er spesielt bra i Norge.

– Den er jo ideell for norske forhold, og med den interessen sykkelsporten har hatt generelt de siste årene så er ikke dette en overraskende trend i det hele tatt. Folk vil sykle hele året.

Ifølge entusiastene er sykkelen meget god på barfrostforhold og i faste skiløyper. Men den skal også egne seg til å bruke på løs sand, myr og i løs snø. Da fatbikesykkelen først ble et tema her til lands, var det ikke uten bekymringsmeldinger fra Skiforeningen.

– Når vi nå beveger oss inn på nye områder er vi fokusert på at det ikke skal oppstå konflikter mellom syklister og andre brukere. Dette gjelder ikke bare for våre sykkelritt, men også når våre syklister skal trene i disse områdene, sier generalsekretær i Norges Cykleforbund Bjørn Sætre i en pressemelding.

Han påpeker at sykling er blitt en helårsidrett.

– Syklecross har nylig etablert seg som en ny sykkelgren i Norge som forlenger sesongen på høsten. Med Fatbike-konkurranser vinterstid kan vi nå tilby norske syklister et konkurransetilbud årets rundt, sier Sætre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.