Regjeringen ber Stortinget om fullmakt til å inngå en avtale med Norges Cykleforbund, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune om å dekke inntil 30 millioner kroner til sykkel-VM i Bergen i 2017.

I følge regjeringen vil mesterskapet har særskilte anleggsutfordringer. Tildelingen skal blant annet dekke tiltak innen vei, politi- og kollektivtrafikk.

”En forutsetning for tildelingen er at er at Bergen blir tildelt mesterskapet; heter det i en pressemelding.

Regjeringen gir også litt mer til idretten i revidert nasjonalbudsjett. Momskompensasjonen for bygging a v idrettsanlegg øker med 10 millioner kroner.

- Bygging av idrettsanlegg er et stort økonomisk løft for lag og foreninger, sier kulturminister Thorild Widvey (H), i en pressemelding.

Regjeringen understreker at formålet med kompensasjonsordningen er å gjøre det lettere og stimulere til en mer utbygging av idrettsanlegg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.