Saken dreier seg om en midlertidig forføyning, og en endelig avgjørelse vil først være klar etter en ny rettsrunde, som starter i Oslo tingrett rundt årsskiftet, skriver fagbladet Matindustrien

Ifølge Aftenposten bekrefter dermed Høyesterett avgjørelsen fra tingretten og lagmannsretten.

– Vi er svært fornøyd med at tre rettsinstanser har bekreftet gyldigheten og styrken av Jarlsberg-merket. Tine ønsker konkurranse, men har hele tiden ment at konkurransen må være rettferdig og ikke basert på utnyttelse av konkurrenters varemerker, sier kommunikasjonsdirektør Lars Galtung i Tine til Matindustrien.

Tine reagerte da den nye osten fra Synnøve Finden ble presentert i begynnelsen av januar. Selskapet viser til at Jarlsberg har vært registrert som varemerke siden 1971. Tine ba derfor om en midlertidig forføyning slik at Synnøve Finden ikke kunne selge osten med den eksisterende emballasjen.

Synnøve Finden mener å ha omfattende dokumentasjon av at «jarlsbergost» har vært brukt som betegnelse på den samme ostetypen i over 150 år. Selskapet mener å kunne bruke denne typebetegnelsen på samme måte som det som er vanlig for blant annet ostetyper som gouda, edamer eller cheddar. (©NTB)

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: