En ny rapport basert på satellittbilder av det krigsherjede landet, avdekker at antallet lys som er synlige over Syria, har falt med 83 prosent.

Analysen er gjort av forskere på Wuhan-universitetet i Kina i samarbeid med en global koalisjon av 130 frivillige organisasjoner.

– Fire år etter at krisen startet, har det syriske folk blitt kastet ut i mørket: De er i nød, de er redde, og de sørger over vennene de har mistet og landet de en gang kjente, sier David Miliband, tidligere britisk utenriksminister og nå leder for International Rescue Committee, som er med i koalisjonen #withSyria.

Storbyen Aleppo, som for få år siden var landets økonomiske hovedstad, er i stor grad ødelagt av det syriske luftvåpenet. De kinesiske forskerne har registrert en lysreduksjon i byen på 97 prosent.

I Raqqa-provinsen, som kontrolleres av IS-opprørerne, har lyset minket med 96 prosent.

– Satellittbilder er den mest objektive kilden for å vise ødeleggelsen av Syria. Bildene, som er tatt 500 mil fra jorda, kan hjelpe oss til å forstå lidelsen og frykten som vanlige syrere opplever hver dag mens landet rundt dem ødelegges, sier forskningslederen Xi Li.

 

Les også: Asia i dag: Vil tvangsfusjonere selskaper og skape globale giganter

- De fikk Nobelprisen, men jeg fikk pengene

USA i dag: Rekordbonuser på Wall St.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.