De politiske partienes diskusjon om syriske flyktninger er absurd, mener Flyktninghjelpens Synne Bergby, som arbeider med flyktninger i Libanon.

Bergby viser til at Libanon, et land som er like lite som Rogaland fylke, har mottatt 1,5 million flyktninger.

– Når man ser på disse tallene og denne realiteten, er det helt absurd at man i Norge diskuterer om man skal ta imot 8.000 flyktninger fra Syria over tre år, sier Bergby til TV 2.

- Hører ikke hjemme i den virkelige verden

Hun har inntrykk av at nordmenn egentlig synes det er greit å ta imot flere flyktninger.

– Det er snakk om at hver enkelt kommune i Norge ville fått seks personer i året. At det skulle bli for vanskelig, hører ikke hjemme i den virkelige verden i det hele tatt, sier Bergby, som ikke forstår hvorfor Norge ikke kan ta imot samme antall som for eksempel Sverige.

– Vi er ikke et veldig tett befolket land. Vi må ikke se på flyktninger som mennesker som sitter stille og er apatiske. De har lyst både for sin egen del og andres del å bidra der de kommer, sier hun.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Siv Jensen: Forstår ikke innholdet i Syria-avtalen

 
Så mye ekstra vil Syria-enigheten koste - minst

Enighet på Stortinget: 10.000 syrere ble til 8.000
 

Skei Grande er klar til å gå inn i regjering