Våpenhvilen, som kom i stand med bistand fra FN, skulle vare i seks måneder og gjaldt for byen Zabadani nær Libanons grense samt al-Foua og Kefraya i Idlib-provinsen-provinsen nordvest i Syria. Også tidligere forsøk på våpenhviler i området er blitt brutt i løpet av kort tid.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bombet antatte opprørere al-Foua sent lørdag. Opprørerne i området hadde like før kommet med en uttalelse der de hevdet at regjeringen i landet hadde brutt våpenhvilen ved å slippe tønnebomber over den nærliggende landsbyen Taftanaz.

I uttalelsen sier de at de gjengjeldte bombingen ved å angripe al-Foua og Kefraya.

SOHR sier at man kunne høre eksplosjoner i Taftanaz og at regjeringsstyrkenes tønnebomber drepte minst fem mennesker der. Det er uklart om landsbyen var en del av våpenhvilen.

Lederen for den sjiamuslimske libanesiske Hizbollah-geriljaen, som støtter den syriske regjeringen, bekreftet fredag at det var inngått en seks måneder lang våpenhvile. Målet var blant annet at 10.000 sivile skulle evakueres fra området.

Les også: Sveits forbyr salg av VW-modeller

- Det har vært en ekstrem ingeniørmangel - og den er ikke tettet ennå

Går under to prosent

 

Se også:

Gode alternativer til vonde bestselgere:

Gode alternativer til vonde bestselgere
DNs vinjournalist gir deg de gode alternativene til Polets bestselgere – til nesten samme pris.
03:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.