Bare få minutter etter at partene gjenopptok forhandlingene fredag ettermiddag, kom Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik ut på gangen igjen og kunngjorde at partiet nå trekker seg fra forhandlingene.

– Vi har besluttet at vi ikke lenger kan delta i forhandlingene. Det beror på at Frp må ta hensyn til et klart landsmøtevedtak, og det innebærer at vi vil konsentrere oss om å hjelpe i nærområdene og ikke øke totalantallet kvoteflyktninger til Norge. Så lenge vi diskuterer utover den totalramma som ligger der, så har ikke jeg mandat eller ønske om å forhandle videre, sier Nesvik.

Han sier bruddet ikke har noe betydning for regjeringssamarbeidet med Høyre.

– Det er helt uproblematisk, for denne saken har vært i Stortinget hele tiden, den har ikke vært i regjering. Dette er et initiativ som er tatt i Stortinget og som er diskutert i Stortinget. Det har ikke hatt noe med regjeringen å gjøre i det hele tatt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.