En bydel kontrollert av opprørere fikk store skader, melder den London-baserte eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Gruppa får sine opplysninger fra et nettverk av informanter og aktivister i det krigsherjede landet.

Qaterji-nabolaget ble rammet av en tønnebombe, et primitivt våpen som ikke kan styres og kastes ut fra fly eller helikoptre. En fotograf fra AFP som var på stedet forteller om gater dekket av bygningsrester, og innbyggere som løp for å komme seg i sikkerhet. En redningsarbeider hastet mot en ambulanse med et barn med ansiktet dekket av blod.

Ifølge SOHR ble ni sivile drept i nabolaget, mens to andre, blant dem et barn, ble drept i nabolaget Mayssar nord i byen. Fem andre sivile skal ha blitt drept i to andre bydeler og i utkanten av byen.

En våpenhvileavtale som ble inngått med representanter for noen av partene, Russland og USA i februar har nærmest fortløpende blitt brutt rundt Aleppo, hvor regimet og opprørsgrupper har kjempet om kontrollen siden 2012.

Siden april har mer enn 300 sivile blitt drept i Aleppo. Opprørere har skutt mot regjeringskontrollerte nabolag med raketter og artilleri og regimet har bombet opprørerkontrollerte nabolag fra lufta. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.