Amerikanske og russisk militærtopper skal møtes til samtaler så fort som mulig for unngå en luftangrepskonflikt i Syria, opplyser landenes øverste diplomater.

Det russiske forsvaret hevder at deres fly gjennomførte rundt 20 oppdrag mot ekstremistgruppa IS onsdag. USA har uttrykt bekymring for at målene ikke var IS, skriver BBC.

Ifølge The New York Times og Wall Street Journal var det USA-støttede opprørere som ble angrepet av Russland. Det vil si opprørsgrupper som er motstandere av både Russlands allierte Syria-leder, Bashar al-Assad, og IS.

USA hevder de ble informert om de russiske luftangrepene kun en time før de fant sted. NATO opplyser at det har vært lite koordinering mellom Russland og den USA-ledede koalisjonen.

Det er tegn som tyder på at russiske flyangrep i Syria onsdag fant sted i områder der det neppe finnes opprørere fra ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), mener USAs forsvarsminister Ash Carter.

Russiske myndigheter har på sin side uttalt at angrepene var rettet mot IS.

USAs utenriksminister John Kerry sier at USA og Russland må ha militære samtaler så fort som mulig. Hans russiske kollega Sergej Lavrov er enig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Statoil ble ikke tildelt leteareal i Mexico

Oljeprisene stiger noe

Solgte boliger for 750 millioner kroner i tredje kvartal

Se DNTV: Dette er Model X

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert: