Til sammen 116 oljetankbiler er blitt ødelagt i et angrep i et IS-kontrollert område nær Deir al-Zor øst i Syria mandag morgen. Angrepet ble utført av fire A-10-fly og to AC-130-fly som har base i USA, skriver The New York Times.

Angrepet ble planlagt lenge for terrorangrepene i Paris fredag, legger avisen til.

De amerikanske styrkene utførte angrepet for å hindre IS fra å kunne selge oljen. Ifølge amerikanske talsmenn kan IS ha klart å tjene opptil 350 millioner kroner i måneden ved å produsere og selge olje.

Mens angrepet mandag var USAs første rettet mot oljetransport, har både Frankrike og Russland tidligere slått til mot oljeanlegg i Syria. I slutten av oktober opplyste russiske myndigheter at et oljeanlegg kontrollert av IS var blitt angrepet av russiske kampfly. Tidligere denne måneden fortalte Frankrikes forsvarsminister Jean-Yves Le Drian at franske fly hadde angrepet et oljeforsyningsanlegg som var kontrollert av IS.

Alt om terroraksjonen i Paris

Les også:

Thorbjørn Jagland advarer: - Vil bli katastrofalt

Asia i dag: Kina nærmere en verdensvaluta

Se DNtv: - Det er helt ubeskrivelig

- Det er helt ubeskrivelig
Journalist Ole Erik Klokeide forteller om den dramatiske kvelden og natten
01:45
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.