En asylsøker Dagbladet har pratet med forteller at han ble oppsøkt av en islamist og spurt om hvorfor han hadde kommet til Norge, om de støtter Assad, Den frie syriske hær (FSA) eller IS.

– Vi lurte på hvorfor de spurte oss om hvilke standpunkter vi har og ble veldig engstelige. Det virket som et avhør, forteller en annen asylsøker.

Flere av asylsøkerne skal ha oppfattet møtet som ubehagelig.

Ved utlendingsenheten på Tøyen kjenner man ikke til informasjonen, men Politiets sikkerhetstjeneste bekrefter at de er kjent med at islamister oppsøker asylsøkere. De ønsker imidlertid ikke kommentere om dette skjer rett foran nesa på politiet.

– Vi er kjent med at personer som er knyttet til disse miljøene oppsøker asylsøkere. Det er en sårbar gruppe for radikalisering og vi er bekymret for en rekruttering til ekstreme miljøer, sier Siv Alsén, seniorrådgiver i PST.

I fjor høst skrev NRK at Torshov transittmottak flere ganger har hatt besøk av folk som kan ha hatt til hensikt å radikalisere asylsøkere. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.