Blant dem som er mellom 15 og 24 år gamle har sysselsettingen falt med 22.000 det siste året, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), ifølge Aftenposten.

– Nedgangen i sysselsettingen kommer spesielt i aldersgruppen 20-24 år, og den kommer hovedsakelig i gruppen som er i heltidsjobb, opplyser seniorrådgiver Erik Horgen i SSB.

Samtidig som færre er i jobb, er det flere som oppgir at de er under utdanning, viser arbeidskraftundersøkelsen fra SSB. Statistikerne sier de har sett lignende tendenser i andre perioder med lavkonjunktur.

- Vankeligere å få jobb

Også BI-professor Hilde C. Bjørnland tror de to tingene henger sammen.

– Min gjetning er at nedgangen i sysselsatte skyldes at det er blitt vanskeligere å få jobb. Det gjør at flere velger å ta utdanning, sier Bjørnland, som er professor ved Institutt for samfunnsøkonomi. Hun oppfordrer studentene til å være bevisste når de velger utdanning.

– Det er viktig at de tar den riktige utdanningen og ikke bare driver rundt på universitetene eller høyskolene fordi de ikke fikk den jobben de ville ha, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Mener regjeringen svikter handelsnæringen