Flere av de 12 personene som denne uken ble siktet av Økokrim er gamle kjenninger og har vært inne i andre nettverksselskaper sammen tidligere, skriver Dagens Næringsliv.

Samme menighet
Toppene i T5PC er misjonærbarn og prestesønner. De har tidligere gått i samme menighet, vært på de samme kristne sommerleirene og gått på de samme kristne skolene.

Nå har de benyttet kunnskapene sine om menighetsliv i pyramidenettverk på en svært lønnsom måte.

Misjonsvennene Dagfinn Mo og Dag Jostein Andresen har sammen med Tord Haugli tidligere vært inne i helsekostselskapet Nature`s Own og telefoniselskapet ACN. Tord Haugli sopte raskt inn 6 millioner kroner i utbetalinger fra T5PC.

Vervet 20.000 "disipler"
Misjonærsønnen Willy Klausen er medlem av adventistkirken og har tidligere vært en av de største innen Herbalifes slankepulver. I T5PC skaffet han seg et "undernettverk" på 20.000 personer som alle sender fortjenesten oppover til Klausen.

En av yppersteprestene, eller selve presidenten i T5PC, var Derek Broughton. Mannen med det grå håret samlet i en hestehale.

Han har kjent Klausen i over 25 år. Broughton har ifølge DN pushet alt fra andeler i ferskenplantasjer til gratisaviser. Han har også vært en flittig kirkegjenger, bibellærer og forkynner i adventistkirken i Drammen.

Økokrim neste
Idag er alle T5PC-toppene under etterforskning av Økokrim.

Politioverbetjent Leif Alvær i Økokrim mener det er et fremtredende trekk at nettverksmarkedsføringen treffer godt i de kristne menighetene.

- De kristne miljøene er svært sårbare og utsatte for pyramider og nettverksmarkedsføring. Folk i de kristne miljøene er vant til å forholde seg til autoritetspersoner og mangler motforestillinger, sier han til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.