Takilant er i en domstol i Nederland funnet skyldig i korrupsjon og svindel, men ikke i hvitvasking.

Retten vil konfiskere 123 millioner euro fra Takilant og ilegger selskapet en bot på 1,6 millioner euro, melder Bloomberg News.

Aktoratet hadde lagt inn krav om konfiskering av mer enn 300 millioner euro i eiendeler og ileggelse av en bot på nesten fem millioner euro, ifølge Reuters. De ønsket også at retten skulle beslaglegge en eierandel på seks prosent i Ucell, som er et datterselskap av Telia

Takilant har nær tilknytning til diktatordatter Gulnara Karimova i Usbekistan, som skal ha mottatt bestikkelser.

Saken er en del av en bredere etterforskning av etterforskende myndigheter i USA, Nederland, Sverige og Sveits knyttet til Telenor-deleide Vimpelcom, Mobile TeleSystems og Telia.

I februar innrømmet Vimpelcom brudd på amerikansk korrupsjonslovgivning. Vimpelcom inngikk et forlik med amerikanske og nederlandske myndigheter etter etterforskning av Vimplecoms virksomhet i Usbekistan og tidligere forretninger med Takilant.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor