- Ja, i dag er jeg fornøyd. Salget betyr at vi har mer enn doblet pengene, sier oljeservicegründer Ståle Kyllingstad til Dagens Næringsliv.

Fredag ble papirene signert. Kyllingstad sier at de har blitt enige med kjøperen om ikke å nevne salgssum, men en dobling av pengene betyr at Kyllingstad trolig har solgt sin 34 prosents post i Acona for rundt 220 millioner kroner ut fra investert beløp, skriver DN.

Oljeserviceselskapet Acona er spesialister på boring- og brønnteknologi og leies inn av oljeselskaper i forbindelse med store boreprogrammer.

Datteren og nabojenta
Bondesønnen Ståle Kyllingstad fra Jæren har bygget opp IKM Gruppen fra bunnen av til i dag å være et milliardkonsern med solid inntjening. Det er overskuddene herfra som har dannet grunnlaget for IKM Invest som er det Kyllingstad liker å kalle sitt eget private equity-selskap.

Det er datteren Kristina (23) som er årsaken til at Kyllingstad i dag sitter med en gevinst på rundt 120 millioner kroner.

- Dette er nettverksbygging, sier Kyllingstad til DN.

- Kristina er venninne med nabojenta Sina. Det er faren hennes som ville ha en industriell partner til selskapet sitt, sier Kyllingstad.

Naboen, Kjell Randulff var en av gründerne av det som i dag er Acona.

I dag er de to døtrene fortsatt gode venninner.

– De er på biltur på New Zealand, sier Randulff.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.