Øystein Stray Spetalen takker Jens Stoltenberg (Ap) for at han gidder å ta «møkkajobben» med å være statsminister.

– Jens Stoltenberg er en god statsminister. Han har klart å lede Norge uten at vi har for store konflikter. Det er faktisk veldig viktig, sier Spetalen, som er en av Fremskrittspartiets rike onkler, til Dagens Næringsliv.

Christen Sveaas: «Trist at sosialistene skal styre i fire nye år»

- En bra person
Spetalen sier han ønsket et regjeringsskifte, men mener alternativet med Stoltenberg på toppen slett ikke er dårlig.

– Stoltenberg er en bra person. Han er flink og har utført embetet bra. Vi har ikke noen dårlig statsminister, sier Spetalen.

Han mener Stoltenberg har hatt store interne problemer med Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, men at Stoltenberg har klart å løse dette.

– Vi skal takke for at slike personer som Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre gidder å ta den drittjobben. Det er en forferdelig stressende jobb – en møkkajobb, sier Spetalen.

- Pengene bestemmer
Investoren tror ikke det betyr så mye hvem som vant valget. Pengene bestemmer, mener han.

– Penger har mye mer makt nå enn for 20 år siden. Flere politikere har prøvd å stå imot, men de klarer det ikke. Det blir ikke de store endringene. Det skiller en bomstasjon på Sollihøgda, hvis du skjønner. Du ville kanskje våknet opp i 2013 med fem mil mer motor vei, 10.000 færre asylsøkere og brukt kanskje enda mer penger på helsevesenet, sier Spetalen til DN.

Investoren viser til at aksjemarkedet ser ut til å like utfallet av valget, og han er glad for at Ap gjorde et bra valg.

Spetalen tror også skattene må øke fremover fordi det er for få som jobber, men mener det ville skjedd uansett regjering.

Les også: - Kan gi krav om skattehopp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.