Her er de første offisielle bildene av den nye 6-serien til BMW. Først ute er cabriolet-utgaven.

Coupéen så vi en konseptutgave av i Paris tidligere i høst, men den var helt klart ganske nær produksjonsmodellen.

Les også: BMWs merkevarebygger på vei

6-serien har blitt lavere, bredere og lengre. Bilen rager nå en centimeter lavere enn tidligere, men har samtidig vokst 74 millimeter i lengde til 4,89 meter og 39 millimeter i bredden.

 

Bagasjerommet tar 300 liter, eller to golfbagger med taket av, mens bagasjerommet vokser med 50 liter til med taket på.

Bilen kommer i første omgang med to motoralternativer, tatt fra de øvre hyller hos BMW.

I 650i sitter en 4,4 liter stor V8-er med turbo som yter 407 hestekrefter, og et dreiemoment på 600 Nm mellom 1750 og 4500 omdreininger. Det gir en null til 100 km/t-tid på fem sekunder, og toppfarten er som vanlig begrenset til 250 km/t. Drivstofforbruket er oppgitt til 1,06 liter på mila, mens CO2-utslippet er 249 gram per kilometer.

Et mindre og om ikke billig, så billigere alternativ kommer i 640i. Her sitter en rekkesekser på tre liter som ved hjelp av turbo yter 320 hestekrefter og 450 Nm mellom 1300 og 4500 omdreininger. Fra null til 100 km/t bruker denne modellen syv tideler mer enn storebror, mens toppfarten er den samme. Forbruket sies å være 0,78 liter på mila, og CO2-utslippet er oppgitt til imponerende 185 gram per kilometer.

Begge modellene kommer standard med åttetrinns automatgir og start/stopp-system.

Se store bilder:

 

Taket er i stoff og fåes i tre farger. Det åpnes via knapp i midtkonsollen eller fjernstyrt fra nøkkelen på 19 sekunder, mens det tar fem sekunder mer å lukke det igjen. Dette kan gjøres i fart opptil 40 km/t.

Bilen kommer standard med BMWs "Drive Dynamic Control", der man kan bestemme responsen fra girkasse, styring og gassrespons.

Bilen kommer på markedet til våren, mens coupéen er ventet til høsten 2011.

Les også vår ferske test av Mercedes' største coupé: Den siste ekte Mercedes

 

Her kan du se DN.nos intervju fra Paris der den norske BMW-sjefen viser den nye 6-serien:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.