- Vil du korte ned studieløpet må du for det første ha jerndisiplin, og finne en kombinasjon av fag som gjør det praktisk mulig å få avlagt eksamen. Det kan gå, men det kreves mye lese- og jobbinnsats, sier Gisle Hellsten.

-Bra for CV'en
Som leder for karrieresenteret på Universitetet i Oslo møter han studenter som tar flere fag enn nødvendig.

- De jeg har møtt er veldig strukturerte, målbevisste og det er ingen tvil om at det er svært flinke folk og som tar ting lettere enn andre, sier Hellsten.

- Hva betyr det for CV’en?

- Det gir en klar indikasjon på noe mange arbeidsgivere setter pris på, nemlig det å prestere kjapt på en god måte og vise at du er god til å ta til deg læring. Samtidig må du tenke kvalitet og kvantitet sammen. Det er bedre å bruke normert tid på å fullføre og ha gode resultat enn å gå gjennom kjappere med veldig dårlig resultat. For å få noe igjen for et slikt løp må du prestere godt.

Les mer her:
Ida, Stewart og Frode kombinerte fulltidsstudier med enda flere studier.

Mange studieår på ett semester, fulltidsjobb og fulltidsstudier eller være en vanlig, fattig student med normal progresjon? Hva tror du lønner seg på sikt? Si din mening i kommentarfeltet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.