Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Gunnar Lier
Gunnar Lier les mer

Studier

Slik blir du universitetets drømmestudent

Ha nettverk og minst sekstimersdager.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Studerte psykologi, filosofi, medisin og så psykologi igjen utarbeidet av Universitetet i Oslo (UiO) viser at 70 % av bachelorstudentene i perioden 2006 – 2010 fullførte studiet på normert tid. En tredjedel vinglet mellom ulike studieretninger eller sluttet helt i perioden.

- Må bli bedre
- Dette er noe som opptar universitetet veldig - å tilby en så god studiesituasjon at færrest mulig velger å bytte eller droppe ut, sier Gisle Hellsten, leder for Karrieresenteret ved UiO.

- Jeg tror ikke 100% fullførelse er mulig, men 70% er noe lavt, og universitetet jobber med å finne et enda bedre måltall der. Men frafall er langt mer skremmende enn at studentene tar et valgskifte en eller to ganger i løpet av studiene, og det må vi være obs på.

Lange studiedager gir kortere studieløp
Noe av det som kommer frem i UiOs omfattende undersøkelse er at det lønner seg å være en flittig student. De som fullførte innen tilnærmet normert tid brukte lengre tid på studiene, var oftere på campus, hadde mer kontakt med vitenskapelig ansatte og samarbeidet mer med andre studenter, enn de som sluttet.

- Det viktigste er å være en god student, men det er vanskelig å være en god student uten de rette rammene, og her vil jeg gi UiO og de andre Oslo-institusjonene litt kred. Vi har satset mye på det sosiale aspektet ved studietiden.Drømmeprofilen:

Ut ifra den nye undersøkelsen har UiO satt opp en studentprofil for en vellykket student. Slik ser UiOs ’drømmestudent’ ut:- Bruker minimum 31 timer i uken på studiene.- Er på campus nærmest daglig.- Opprettholder kontakten med flere i faddergruppen.- Har et nettverk både på og utenfor campus.- Er sikker i sitt valg av studieprogram.- Samarbeider mye med andre studenter.- Har ofte kontakt med de vitenskapelig ansatte.Flere saker fra DN Talent:

Tror han kan forandre verden

Karakterer er ikke nok

Sluttet i jobben for å studere

Talent Studier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.