Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

Studier

Ungdomspartiene dropper skoledebatter

Under årets valgkamp vil ungdomspartiene ha en felles kampanje for å få folk til å engasjere seg.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

På et møte tirsdag bestemte partiene seg for å droppe skoledebatter.

- Vi ønsker likevel å avholde skolevalg og sørge for at partiene får presentert sine budskap og at elevene får en mulighet til å gjøre seg kjent med de ulike partienes politikk, opplyser ungdomspartiene i en felles pressemelding.

I stedet for skoledebatter vil partiene stille med valgtorg uten appeller i år.

- Utenom valgtorgene vil ungdomspartiene ikke være til stede på de videregående skolene. Dette er fordi vi ønsker en mest mulig felles valgkamp på skolene, opplyser de.

Ungdomspartiene kommer til å drive valgkamp som normalt utenfor skolene.

- Vi vil også ha en felles kampanje hvor vi legger vekt på viktigheten av å engasjere seg. Vi satser også på å arrangere en større felles markering i Oslo, der vi samler ungdommer på tvers av parti og ideologi, skriver ungdomspartiene.

De starter valgkampen på samtidig som moderpartiene.

Mandag ble de syv partiene på Stortinget, samt partiet Rødt, enige om å stille valgkampen i bero frem til midten av august. Partiene er enige om å respektere en sorgperiode og avstå fra politisk arbeid i solidaritet med Arbeiderpartiet og ungdomsorganisasjonen AUF.

Talent Studier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.