Flere studenter har større formue, og det går ut over stipendet fra Lånekassen.

I fjor var det 7400 studenter som fikk redusert stipend på grunn av formue. I 2009 var samme tall 5900, viser nye tall fra Lånekassen.

– De siste årene har det vært en trend at flere studenter har formue over fribeløpet, mens færre får redusert stipendet på grunn av høy inntekt. Denne trenden fortsetter også i år, skriver Solbjørg Sørensen, fungerende informasjonsdirektør i Lånekassen i en pressemelding.

Totalt sett har 35.400 studenter har i disse dager fått beskjed om at stipend er gjort om til lån fordi de hadde for høy inntekt, formue eller trygd i fjor. For kommunene Asker og Bærum gjelder dette hver tiende student, skriver Budstikka.no

I 2011 kan en student tjene 140 823 kroner og ha en formue på 278 589 uten at stipendet fra Lånekassen berøres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Flere saker om økonomi og studietid

Slik bør foreldre støtte studenters boligkjøp

Kan regne med 500.000 i første jobb

- Vi lever fra hånd til munn