Norske studenter reiser ut som aldri før.

Nye tall fra Lånekassen viser at hele 21.811 studenter tok hele eller deler av utdannelsen sin i utlandet i skoleåret 2010-2011. Det er en økning på 8,2 prosent fra året før, og tallet har aldri vært høyere.

Fra og med denne uken kan du på dn.no følge livet til fire unge nordmenn som er bosatt utenfor landegrensene. Alle er eller har vært studenter i utlandet, og skal ukentlig blogge på DN Talent sine nettsider.

Trillingsøstre
To av dem er de eneggede trillingssøstrene Kari og Trude Ertresvåg (29) fra Skjold i Rogaland. Nå bor de i Brussel og Rio de Janeiro. Kari er kommunikasjonsrådgiver for EØS-midlene, mens Trude har gitt stafettpinnen videre som personlig rådgiver for OSSEs Høykommissær for å kunne ta sabbatsår i Brasil og lære portugisisk.

- Hvorfor utlandet?

- Nysgjerrighet er vel svaret på hvorfor jeg dro. Etter et år som utvekslingselev i Costa Rica som 16-åring skjønte jeg at det var mer i verden enn brunost, en fjord og Skjold. Men svaret på hvorfor jeg aldri har kommet meg tilbake til Norge, eller når jeg eventuelt gjør det, er mer åpent. Det har nok mye å si at familien vår er veldig internasjonal. Norge trekker ikke fullt så mye når du kan kjøre to timer og besøke søsteren din i Haag eller ta toget i like lang tid og ende opp hos broren din i London. Dessuten er samboeren min engelsk, og da er ikke Oslo lenger like lett verdens navle, sier Kari.

- En flyreise hjem fra byer i Europa tar kortere tid enn Haukeliekspressen over fjellet fra Oslo, sier Trude.

- Hva vil dere blogge om?

- Vår hverdag, politikk og samfunnsforhold, men også om erf#229er som kan være nyttige for andre som gjerne kan tenke seg studier eller arbeidserf#229 utenfor Norge.

De to andre bloggerne er Ole Heggeset Sand (20) som studerer filosofi og italiensk ved universitetet i Oxford, og Kjersti Nelson (26) som studerer russisk og jobber som journalist i Moskva. Her finner du bloggen til Kari og Trude Ertresvåg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.