De åpne programmene ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen gjør det sterkt på Financial Times (FT) rangering av verdens beste etter- og videreutdanningsprogrammer.

Mandag offentliggjorde den britiske avisen årets rangering av de beste etter- og videreutdanningsprogrammer i verden. NHH og AFF i fellesskap ligger nå på 17. plass i Europa og på 40. plass i verden. Miljøet har styrket sin posisjon, skriver NHH i en pressemelding og legger til at NHH/AFFs åpne programmer har aldri vært rangert høyere.

– Dette er svært sterke resultater. Executive-utdanning er den mest konkurransepregede delen av vår virksomhet. Vi konkurrerer med verdens beste handelshøyskoler og klarer å hevde oss, sier NHH-rektor Jan I. Haaland i meldingen.

I FT-rangeringen deltar NHH og AFF i fellesskap med AFFs Solstrandprogram, AFF Yngre Ledere og NHHs Corporate Finance.

60 år
I år feirer AFF 60-årsjubileum, og årets rangering viser at Solstrandprogrammet og AFF Yngre Ledere fortsatt tilfredsstiller høye internasjonale krav til slike åpne lederutviklingsprogrammer.

– Vi har hatt gode resultater på rangeringen de tre siste årene, men klarer likevel i å krype oppover. AFF har satset mye på å forbedre programmene de siste årene, sier Mai Vik, administrerende direktør i AFF.

NHHs Corporate Finance-program er utviklet og ledet av professor Karin S. Thorburn fra NHH og professor B. Espen Eckbo fra Tuck School of Business, Dartmouth College.

– FT-rangeringen viser at NHH har et ekstremt profesjonelt studietilbud for finansmarkedet. Flaggskipet AFA-studiet, som Corporate Finance er en påbygning til, er utvilsomt det mest populære executive-studiet i Norge, med fire søkere pr. studieplass. Slik har det vært i nær 25 år, sier faglig ansvarlig for AFA-studiet, professor Thore Johnsen.

I rangeringen måler Financial Times kvaliteten på åpne, ikke-gradsgivende etter- og videreutdanningsprogrammer, basert på tilbakemeldinger fra deltakere og institusjonenes egenrapportering. NHH/AFF gjør det særlig bra på innhold, læringsutbytte og oppnådde mål.

Sveits best
Vinneren er IMD i Sveits, med Harvard Business School i USA på andreplass. NHH/AFF ble rangert som best i Norden foran både Aalto University og Stockholm School of Economics.

Financial Times har også rangert bedriftsinterne programmer. Her kommer NHH/AFF på 69. plass i verden. Dette gir NHH/AFF en 49. plass på samlerangeringen Financial Times Executive Education som inkluderer både åpne og bedriftsinterne programmer, skriver NHH i sin pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.