22-åringe Sebastian James Hekneby fra Tønsberg sitter godt til rette på en fluktstol i Badeparken i Sandefjord sentrum. Han har blitt ansatt som gressvokter av hageproduktselskapet Husqvarna Norge.

- Jeg kommer ned til parken, skrur på gressklipperen og ellers kan jeg slappe av og kose meg hele dagen, sier vestfoldingen til DN.no.

Lønnen er imidlertid ikke like slapp. Hekneby tjener 25.000 kroner på fire uker, cirka 180 kroner i timen. Regner det for mye, kan han dra hjem med betalt.

 

Har du en spesiell sommerjobb? Ta kontakt med journalist Lily Marcela Gundersen.

Over 700 søkere
22-åringen har to arbeidsoppgaver: Først og fremst skal han se gresset gro, bli klippet, og gro igjen. Han skal være en trofast følgesvenn og oppasser for robotgressklipperen Husqvarna Automower. 22-åringen slår den på om morgenen, av om ettermiddagen, og sørger ellers for at den kommer seg trygt til og fra jobb. Utover disse to oppgavene står gressvokteren fritt til å fylle dagene som han selv vil.

- Jobben gir et kjempepotensial til å kjede seg, men det har gått overraskende bra hittil, sier Hekneby.

For å få jobben, måtte Hekneby skille seg ut blant over 700 søkere. I søknaden la han vekt på at han av flere grunner trengte for en avslappet sommer. Tre personer ble hentet inn i siste runde av ansettelsesprosessen, og her overbeviste han om at han ville engasjere folk i Badeparken ved å spille frisbee eller spille gitar.

- Dette har vært populært. Det kommer flere ganger forbipasserende og tilfeldige personer som lurer på hva som skjer. Jeg skal ikke markedsføre produktet, men folk vil bli oppmerksomme på at det finnes når de ser at det er der, sier Hekneby, som nå har jobbet i en drøy uke.

371.000 visninger
Ønskede kvalifikasjoner var ifølge stillingsbeskrivelsen å kunne slå ut en fluktstol og finne seg godt til rette i fire uker. «Erf#229 med bruk av solkrem, solbriller og parasoll er et pluss, men ikke påkrevd», het det i annonsen. Det ble ikke stilt krav til utdanning, men man måtte være over 18 år.

Hekneby kvalifiserte seg til stillingen og kan nå gjøre hva han vil på jobb. For eksempel sjekke siste nytt i sosiale medier, nynne sommerslagere eller invitere venner til en runde kubb eller krokett. Senere har han lyst til å drive med musikk. Han benytter derfor også en del av arbeidstiden til å skrive nye låter og spille litt på gitaren.

- En av dagene våknet jeg litt for sent og stresset ned til jobben, men så kom jeg ned og fant ut at her skal jeg jo bare sitte i hele dag, sier 22-åringen.

Husqvarna startet PR-stuntet ifjor for å øke kjennskapen til selskapet og deres tilknytning til hageprodukter. Den kreative stillingsannonsen på Finn.no ga mye oppmerksomhet ifjor og skal ha fått over 371.000 visninger, 6.900 søknader og over 60.000 delte linker til stillingsannonsen via Facebook. Suksessen i Oslo ifjor gjorde at stuntet måtte gjentas, og i år ble gressklipperen flyttet til Sandefjord i Vestfold.

Les også:
Slik snakker du karriere med sjefen din
Pynter cv-en for 120.000
Så sent er det ok å komme på jobb
Norges raskeste studenter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.