«Universitetet vasser bokstavelig talt i penger, og elevene har tilgang til nesten ubegrensede mengder ressurser og tilbud. De lokale ungdommene, derimot, får mest sannsynlig ingen universitetsutdannelse, og har få muligheter til å klarte oppover i samfunnet.

Fra rommet mitt ser jeg ned på byens største park, som i stor grad preges av hjemløse og narkomane. Å gå gjennom parken etter mørkets frembrudd er synonymt med å bli frastjålet mobil og datamaskin.

Yale bestemte seg like godt for å opprette sin egen politipatrulje, som kun patruljerer Yales campus. Yale har 12 000 elever. New Haven har 125 000 innbyggere. Patruljene er like store. Det tilbys også gratis transport rundt om på campus hver natt, for at elevene ikke skal gå alene. Dersom du mot all formodning skulle bestemme deg for å gå selv, kan du legge inn estimert gåtid på smarttelefonen din. Dersom du ikke kommer frem til ankomststedet i tide, får politiet umiddelbart beskjed og bruker GPS til å finne deg.»

Les mer på bloggen til Viktor Nesheim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.