Unicef Norge har sikret seg nesten halvparten av inntektene fra de største studentaksjonene de siste ti årene. Samlet vil studentene utgjøre den nest største eksterne bidragsyteren til Unicef i 2012.

– Det er veldig gledelig, men ikke så overraskende. Vi har jobbet målrettet og godt med studenter over mange år og sikret oss langsiktige avtaler, sier generalsekretær i Unicef Norge, Bernt Apeland.

– Det er klart at dette er betydelige inntekter for oss. I kriseår kan inntektene fra studenter utgjøre så mye som ti prosent av inntektene våre, sier Apeland.

Men Apeland mener at samarbeidet med studentene gir noe mer enn overføringene.

– Studentene skjerper oss på en sunn måte. De stiller oss gamle spørsmål på en ny måte, og krever konkrete svar. Vi må kunne svare på hva pengene går til.

Høysesong for veldedighet
Denne måneden er høysesong for studenter som samler inn penger.

I Trondheim jogget nylig 200 studenter for å samle inn penger til sykehusklovnene på St. Olavs Hospital. Den nyoppstartede BI-aksjonen «Aid to play» samlet musiker Heine Totland, skuespiller Dennis Storhøi og andre kjendiser for å spille fotball, til inntekt for et prosjekt i vanskeligstilte områder.

Leder for medisinstudentenes humanitæraksjon Medhum, Silje Ariane Støhle (27), har jobbet i to år for deres aksjon som sparkes i gang i morgen. Støhle opplever økt konkurranse om studentene.

– I Trondheim konkurrerer vi for eksempel med Studentersamfundet, mens i Bergen konkurrerer vi med NHH Aid. Det er klart det blir vanskeligere å rekruttere folk til å bære bøsser når det er mye annet som skjer, forsikrer Støhle.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.