Gjennom selskapet Anthon B Nilsen Utdanning as eier Nicolai og Peder Løvenskiold en rekke norske og nordiske privatskoler.

Nest etter Handelshøyskolen BI er selskapet den største private leverandøren av utdannelse i Norge. I mai skrev DN at brødrene Løvenskiold håvet inn 650 millioner kroner på drift av privatskoler. Totalt har skolene i Anthon B Nilsen Utdanning as rundt 30.000 studenter på hel- eller deltid, oppgis det på selskapets egne sider.

«Hyggelige tall»
– Det jeg brenner for er å levere høy kvalitet på utdanning, slik at studentene får den jobben de ønsker seg. At det i tillegg blir hyggelige tall av det, er på sidelinjen, uttalte Nicolai Løvenskiold til DN ifjor.

Han står oppført med en inntekt på over fire millioner kroner ifjor, og en formue på nesten 55 millioner. Broren Peder Løvenskiold har ifølge skattelistene en inntekt på 2,2 millioner og en formue på 59 millioner kroner.

Rendyrker virksomheten
Anthon B Nilsen as ble etablert som et industriselskap i 1879, men siden 1998 har brødrene satset på utdanning, eiendom og resirkulering av papir. Ifjor ble det bestemt at virksomheten skulle rendyrkes ytterligere.

– Vi solgte oss ned til en minoritetsandel i selskapet som drev innenfor handel med returpapir. Fremover konsentrerer vi oss om to områder; utvikling og drift av privatskoler og eiendom, skriver Peder Løvenskiold i årsrapporten fra selskapet.

Les også: Han tjente tre ganger så mye som konkurrenten