26,4 prosent av de nyutdannede ingeniørene er litt eller svært misfornøyde med undervisningskvaliteten på bachelorstudiet. Kun 7,5 prosent er svært fornøyde. Det kommer frem i en fersk kandidatundersøkelse gjennomført av Nifu (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning).

De treårige ingeniørstudiet scorer også dårligst når det gjelder kandidatenes helhetsinntrykk av studiet, og det faglige innholdet.

– Disse tallene bekrefter at flere ingeniørstudenter bør få tilbud om praksis. Studentene må få prøve ut sin teoretiske kunnskap i praksis sånn at det blir lettere å se relevansen av det de lærer. Det er på høy tid at institusjonene kommer på banen og virkelig prioriterer dette nå, sier Øyvind Berdal, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), i en pressemelding.

Les også: – Jeg føler meg ikke så skreket etter

2827 personer svarte på undersøkelsen som ble sendt ut til personer som ble uteksaminert våren 2011.

Det ropes stadig om mangelen på realister og teknologer. Likevel viser Nifu-undersøkelsen en arbeidsledighet på rundt 7 prosent blant nyutdannede personer med mastergrad i naturvitenskapelige og tekniske fag.

– Dette kan bety at det er en viss skepsis i næringslivet mot å ansette nyutdannede. Mer påfallende er det kanskje at mastere med innvandringsbakgrunn innenfor dette fagfeltet har større problemer med å skaffe seg jobb enn personer uten innvandringsbakgrunn. Dette har vi også sett i tidligere studier, forteller Nifu-forsker Liv Anne Støren til instituttets egen hjemmeside.

Les mer om unge ingeniører og karriere:

<b>Her er studentene vi trenger i fremtiden </b>

<b>Landets heteste studenter</b>

<b>«Rå kamp om de nyutdannede»</b>

<b>Fra student til statsborger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.