- Det har tatt helt av. Torsdag hadde vi 150.000 nedlastinger. I snitt har vi ligget på 100.000 den siste uken og har over én million nedlastinger, sier Nicolaj Broby Petersen.

Han har utviklet det gratis mobilspillet «Fun Run» sammen med fem medstudenter ved NTNU i Trondheim. Plattformspillet ble lansert i september, men denne uken har antallet nedlastinger eksplodert. Igår lå spillet på femteplass over de mest nedlastede, gratis appene i USA.

Spres i sosiale medier
- Det nye med spillet er at folk kan spille i sanntid, med vennene sine. Dermed er det brukerne som markedsfører spillet for oss, de rekrutterer selv nye brukere ved å verve venner de vil spille med, sier Nicolaj Broby Petersen.

Han mener det er årsaken til at spillet nå sprer seg som ild i tørt gress.

- Plutselig la vi merke til at det begynte å dukke opp mange bilder og meldinger under hashtagen «#funrun» på Twitter og Instagram. Det er veldig gøy, og rart, å se folk poste bilder fra USA av syv personer som sitter og spiller sammen rundt et kantinebord.

Startet selskap ifjor
De seks NTNU-studentene har gjort alt selv: Utvikling, programmering, markedsføring og design. Ifjor høst startet de opp selskapet Dirtybit, begynte å studere på deltid og jobbet knallhardt frem mot lansering denne høsten. Noe av det første som skjedde etter lanseringen var at Dirtybit fikk pris for «Beste mobilspill» og «Spillernes valg» under Norwegian Game Awards.

- Målet var å vinne konkurransen, for å bruke den som springbrett. Det gikk helt etter planen. Eksplosjonen i USA skyldes nok også at vi er en av de første på markedet med et multiplayerspill i sanntid, som vi tror vil bli mer populært fremover. Frem til nå har det vært mange turbaserte spill, sier Broby Petersen.

 

Våkenetter i eksamensperioden
Broby Petersen og de fem kollegaene er ikke de eneste studentene som tar nettene i bruk nå i eksamensperioden. Men de er sannsynligvis de eneste som holder seg våkne for å overvåke servere og oppgradere en tjeneste som brukes av hundretusener.

- Det er veldig intenst akkurat nå. Samtidig har vi jo satset på dette, og forberedt oss på at dette kan skje. Derfor har vi servere både her hjemme og i USA som skal tåle trykket, sier han.

- Hva med eksamen?

- Den blir nedprioritert. Vi må bare gripe denne muligheten, sier han.

Ukjente inntekter
Spillet kan lastes ned gratis. Studentene har i stedet satset på en inntektsmodell der brukeren kan betale for å skaffe seg ekstrautstyr i spillet.

- Vi har ikke oversikt over eventuelle inntekter ennå. Men vi planlegger å få inn noen annonser i spillet snart, for å kunne tjene mer.

Nå er planen å holde seg på topplisten i USA frem til juleferien.

- Da er det mange som har fått nye mobiler og nettbrett. De går gjerne rett til topplisten for å laste ned sine første apps. Dessuten har folk god tid til å ta et race med venner i ferien, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.