Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

2265 søkere har NHH som førsteprioritet. Disse kjemper om rundt 450 studieplasser. Eivind Senneset
2265 søkere har NHH som førsteprioritet. Disse kjemper om rundt 450 studieplasser. Eivind Senneset les mer

Studier

"Alle" vil gå på NHH

Norges Handelshøyskole (NHH) har den desidert mest populære utdanningen i Norge, viser nye tall fra Samordna opptak.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

NHHs bachelorprogram i økonomi og administrasjon (begynnelsen på det femårige siviløkonomstudiet) er også i år landets mest søkte studium - uansett fagdisiplin.

2265 søkere har NHH som førsteprioritet. Disse kjemper om rundt 450 studieplasser. Det betyr at det er fem førsteprioritetssøkere per studieplass.

- NHH er igjen studentenes førstevalg. Det er vi svært glade for. Hos oss skal de få den beste utdanningen Norge kan tilby innen økonomi og administrasjon. Vi ser frem til å ta imot høstens nye studenter, sier rektor Jan I. Haaland i en pressemelding.

Også kvinneandelen blant søkerne er god. I toppåret 2012 var 42 prosent av søkerne jenter. Hele 48 prosent av de som kom inn på studiet var jenter. I år ligger kvinneandelen blant førsteprioritetssøkerne på 41 prosent.

- Utviklingen har vært veldig god. I 2005 var kvinneandelen 29 prosent. Vi har satset målrettet på å rekruttere kvinner, og jeg glad for at vi nå har en stabil søkermasse på over 40 prosent kvinner, sier Haaland.

Den totale søkermassen til høyere utdanning i Norge går noe opp også i år, med 1,2 prosent sammenliknet med fjoråret. Totalt har 117.159 søkere registrert seg hos Samordna opptak i år.

Les også: «Må man velge NHH for å kapre de gode internshipene?»

Victor Normann blir utfordrer til rektorstillingen ved NHH

Related content

Talent Studier
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.