Av de ni skolene med under én førstevalgssøker per planlagte plass er fem kristne privatskoler. Disse mottar til sammen 256,5 millioner kroner i støtte fra Kunnskapsdepartementet. Dette viser tall fra Samordna opptak.

Dagens Næringsliv skrev tidligere denne uken at det er stor variasjon i kostnad per student på de ulike utdanningsinstitusjonene i Norge.

Les: Her koster hver student 900.000 kroner

Færrest søkere i landet
Misjonshøgskolen i Stavanger er den høyskolen i Norge som har færrest søkere per plass. ifølge Samordna opptak søkte 64 personer seg hit, dermed var det 0,3 førstevalgssøkere per planlagte studieplass.

Karina Sanni valgte bort sosialantropologistudier ved Universitetet i Oslo for å begynne på Misjonshøgkolen i hjembyen Stavanger. Hun er tilfreds med det valget.

- Det avgjørende var at Misjonshøgskolen hadde et tilbud innen kulturstudier sin var veldig attraktivt for meg, og at det var like ved hjemstedet mitt, sier hun.

Ønsker flere
Rektor ved skolen, Bård Mæland, innrømmer at han gjerne skulle hatt flere bachelorstudenter.

- De kan man ha flere av, og få inntekter av, uten å ha den samme graden av kompetanse som vi har på master- og doktorgradsnivå, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.