– Hva er det mest nyttige du lærte i studietiden?

– Feministisk teori Jeg hadde egentlig ikke snøring på feminisme, og trodde faget skulle bli skikkelig tørt. Det var det ikke.

– Hva lærte du i feministisk teori?

– Å bli mer oppmerksom på ting som kan virke legitime, men som er sexisme i skjult forkledning. Det handler om måten kvinner blir presentert på i popkultur, filmer, raptekster og i reklame, for eksempel.

– Hva er forskjellen på å studere i Oslo og London?

– I London var det skjerpet konkurranse mellom studentene. Skulle du si noe på seminarene, måtte du ha «dynamite» å komme med ellers kunne du bare holde kjeft. Alt skulle være avansert, det var ingen dumme spørsmål. På Blindern følte jeg det var mer åpent å stille spørsmål, og det synes jeg er positivt. Samtidig ble du motivert til å stille forberedt på LSE.

– Hva har du lært i det siste?

– Jeg har akkurat lest en bok om transcendental meditasjon.

– Er du god?

– Jeg har ikke gjort det ennå, du må gå på kurs for å lære det ordentlig. Der har jeg kommet halvveis, men jeg er veldig inspirert. Dersom all omtalen stemmer kan du bli mer kreativ, rolig og ikke så påvirket av stress ved å gjøre det. David Lynch er den som har inspirert meg til å sjekke det ut, han er transcendental meditasjonens posterboy.

– Hva ville du studert i dag?

– Akkurat nå vurderer jeg å ta enda et år i London, og studere musikkproduksjon på Point Blank.

– Har vi for mange studenter i Norge ?

– Nei, jeg synes det er dritbra at folk studerer og er kine på å lære. Jeg elsket å være student, og prøver å ta ansvar for å fortsette å lære meg noe. Jeg er ofte på «Itunes U» der du kan laste ned forelesninger til Ipoden din. Der er det forelesninger fra steder som MIT og Harvard, og de er dødsbra! Ellers er jeg veldig ofte på Ted.com og ser på forelesninger der. Ted er helt fantastisk, vi skal ha TedX-konferanse i Oslo til høsten, da skal jeg ta turen bort og høre på.



Les tidligere Liv og lære-spalter:

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Ine Marie Eriksen Søreide: Brukte 11 år på å bli ferdig med jus-studiet</a>

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Kristin Skogen Lund: - Jeg kunne spart fem år med komplekser og dårlig selvtillit </a>

Anita Krohn Traaseth: – Skulle jeg leve i USA, måtte jeg jobbe

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.