Rett før jul sendte Kunnskapsdepartementet (KD) et brev til høyere utdanningsinstitusjoner om at studieprogram med færre enn 20 studieplasser måtte bort eller innlede samarbeid med andre, skriver nettavisen Khrono.

De har regnet ut at det kan bety at mer enn halvparten av alle masterutdanninger kan forsvinne.

468 av 937 mastertilbud har nemlig færre enn ni studenter i dag.

Les også: Sammenligner økonomiutdannelse med opiumsdyrking

Vil sende et signal
Departementet understreker at det kan gjøres unntak for det som betraktes nasjonale studietilbud, altså de utdanningene som kun finnes et sted i landet.

- Departementet ønsker å sende et signal om at størrelse på studentgrupper er en av faktorene som bidrar til godt læringsmiljø og dermed til god kvalitet i utdanningen, sier Rolf Larsen i KD til Khrono, og legger til at kravet ikke er absolutt i alle tilfeller.

Høgskolen i Telemark og Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har flest studier med under 20 studenter på lista.

Les også: Du kan studere økonomi 35 steder i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.