– Hva er det viktigste du lærte i studietiden?

– Den kritiske tenkningen. Og så lærte jeg å være ydmyk for at det ikke finnes ett svar.

– Ikke engang i økonomi?

– Definitivt ikke i økonomi. Økonomi blir ofte feiloppfattet som naturvitenskap, det er i aller høyeste grad samfunnsvitenskap.

– Var det seniorøkonom du drømte om å bli?

– Hehe, definitivt ikke. Det var en vei som ble til mens jeg gikk. Jeg var veldig interessert i samfunnsspørsmål og hadde store planer om å bli politisk journalist før jeg oppdaget at jeg ønsket en litt mer, vel, for å si det på en enkel måte – «kontorjobb». Planen var å satse videre på hovedfag i politikk da jeg dumpet borti samfunnsøkonomi og falt pladask for faget. Jeg synes det er en fin blanding av formaliteter og det å følge med på hva som skjer i samfunnet.

– Du som har kontroll på utsiktene fremover. Hva bør unge mennesker studere, bli, jobbe med?

– Først og fremst er studiene en arena der en lærer seg å lære. Det viktigste er å følge sin egen magefølelse. Når det er sagt tror jeg nok det å studere realøkonomisk fag, om en har evne og lyst, er strategisk lurt. Det er relativt manko på slike kandidater, noe som betyr trygge jobbutsikter.

– Er det for mange studenter i Norge?

– Oi, nei. Mange studenter er et tegn på at vi har et samfunn der alle har rett og mulighet til å ta utdannelsen de ønsker. Jeg tror ikke det er stort innslag folk som føler seg tvunget til å studere.

– Hva er det morsomste du gjorde i studietiden, utenfor forelesningssalen?

– Studielivet mitt var preget av sosial omgang og skippertak. Jeg har fortsatt mange venner fra den tiden. Jeg var også engasjert som representant i studentutvalg og jobbet en del ved siden av studiene – på bensinstasjon, 7-eleven, sentralbordet.

– Lærte du noe av jobbene, eller var det bare for å tjene penger?

– Jeg lærte mye om kundekontakt, det å være interessert i og oppmerksom på kunden. Det er direkte relevant for jobben min i dag. Det viktigste er å lære seg arbeidsmoral, jobben må ikke nødvendigvis være så relevant til det du utdanner deg til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.