Studiet er helt nytt og krever oppmøte for en fysisk opptaksprøve. Det har ikke hindret årets studiesøkere fra å strømme til bachelorprogrammet i Prehospitalt arbeid - paramedic - ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Studiet spratt rett opp på topplisten over linjer med flest søkere per planlagte studieplass: 595 førstevalgssøkere har kjempet om 40 plasser.

Det gir 14,9 søkere per studieplass.

Målet med bachelorgraden er å utdanne ambulansepersonell som kan gjøre mer avanserte medisinske behandlinger enn ambulansesjåfører.

– Flere liv vil reddes fordi pasientene får raskere medisinsk behandling og vurderingskompetansen i tjenesten øker. Det var Oslo universitetessykehus som tok kontakt med oss i 2010 og ønsket seg et slikt studium. Vi er glade for å få så mange gode søkere, som også er blitt testet i styrke, smidighet og kondisjon, sier HiOA-rektor Kari Toverud Jensen til DN.no.

Paramedic er også ett av svært få helsefag som har tatt opp flere mannlige enn kvinnelige kanddiater. Av de 47 som er tatt opp til ambulansepersonell-utdannelsen i år, er 30 menn og 17 kvinner.

Totalt er det sendt ut rundt 15.680 studietilbud innen helse- og sosialfag i år, mot 15.300 ifjor.

Selv om flere enn 1000 søkere hadde sykepleierutdannelsen som førstevalg i år, er det omtrent like mange som er blitt tildelt plass på studiet som ifjor.

Sjekk poenggrensene for årets opptak her:

Her kommer bare de beste inn: Studiene med høyest opptakskrav

Dette kreves for å komme inn på de mest populære studiene

Norges trangeste nåløye

 

Her er poenggrensene for årets opptak, rangert etter antall førstevalgssøkere per studieplass.