Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Søketjeneste: Sjekk karakterer ved universiteter og høyskoler i Norge

Amanda Bjøringsøy(f.v.), Britt Lunde Raftevold og Helene Virkesdal Daae studerer petroleumsfag ved NTNU. Ingeniørfagene i Trondheim har en stadig høyere kvinneandel. Foto: Ole Morten Melgård
Amanda Bjøringsøy(f.v.), Britt Lunde Raftevold og Helene Virkesdal Daae studerer petroleumsfag ved NTNU. Ingeniørfagene i Trondheim har en stadig høyere kvinneandel. Foto: Ole Morten Melgård les mer

Utdannelse

Her er norske studenters karakterer

Drømmer du om jusstudiet? Politihøgskolen? Et eller annet, så lenge det er i Tromsø?
Interaktiv søketjeneste: Sjekk karakterene ved ditt drømmestudium - og alle andre studieretninger i Norge.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

2116 personer hadde jusstudiet ved Universitetet i Oslo øverst på ønskelisten da de søkte seg til høyere utdannelse ifjor.

Jusstudiet gikk dermed forbi siviløkonomlinjen Norges Handelshøyskole (NHH) som landets mest populære studieprogram.

Samtidig var det hardest kamp om plassene et annet sted: Profesjonsstudiet i psykologi i Oslo hadde nesten 16 søkere per studieplass, ifølge Samordna Opptaks tall. Her er det også skyhøye karakterkrav. Medisin- og helsefagene dominerer listen over studiene med høyest poenggrenser.

Men hvordan gjør studentene på Norges mest populære studium det? Hvordan er det på studiet, eller studiestedet, du drømmer om?

DN har hentet inn tall fra Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste som viser karakter- og kjønnsfordeling på studiestedene og studieretningene Norge rundt.

Tallene i grafikken er alle innrapporterte resultater i alle emner, på alle institusjoner, for vår- og høstsemesteret 2014.

Velg sted og/eller fag i menyen og se hvordan studentene gjør det på studiet du vurderer å søke på innen 15. april, der du studerer, har studert eller kjenner noen som går.

For ytterligere forklaring til grafikken, se nedenfor.

 

Om grafikken:

  • Alle institusjoner rapporterer inn studentenes resultater hvert semester. Disse samles i Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD).

  • Tallene i grafikken er alle resultater i alle emner, på alle institusjoner, for vår- og høstsemesteret 2014. Tallene er altså antall vurderte besvarelser, ikke studenter.

  • Resultater ved enkelte studieretninger vil ikke vises på alle studiesteder fordi datagrunnlaget er for lite.

  • De som aktivt trekker seg før eksamen eller ikke møter opp til eksamen er ikke med i tallmaterialet. Karakteren F og «ikke bestått» er de som har møtt opp til en eksamen og fått besvarelsen vurdert til stryk. Dette omfatter de som møter opp til eksamen, men leverer «blankt».

  • Resultatene fra en del masteroppgaver levert på BI mangler i oversikten, da disse ikke ble innrapportert innen fristen.

  • Det tas forbehold om feilrapportering.

Meld deg på DN Talents nyhetsbrev og følg oss på Facebook for å holde deg oppdatert på student- og karrierenyheter.

Les også:

Vet du hvilket studium det er hardest å komme inn på?  

Stryker mest – med vilje

Slik står du på eksamen

Guttene er tapere - her også

Talent Studier Samordna opptak Karakterer Utdannelse
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.