Det har stormet rundt Snarøya skole i Bærum kommune den siste tiden og DNs kommentator Eva Grinde skriver i dag om frykt og avsky på beste vestkant.

Faglig uenighet ved skolen skal ifølge Budstikka ha ført til at syv lærere og én undervisningsinspektør har sagt opp det siste halvåret. Mandag forrige uke kastet hele ledelsen inn håndkleet, og rektor Petter Moen gikk av som skolens øverste leder etter bare to år i stolen. Dette etter at en rekke av elevenes foreldre har påstått at det var hans lederstil som gjorde at lærere forsvant.

Nå er det klart at Inger Elisabeth Johansen tar over som rektor ved Snarøya 1. august.

Ikke bekymret

Johansen er forsiktig med å kommentere Snarøya-bråket, men sier til DN at hun ikke er bekymret.

- De som står oppe i situasjonen kan si noe om det. Mitt oppdrag som ny rektor blir å se fremover i samarbeid med lærere, foreldre og elever, sier hun.

Les også om - Utbrente små voksne

Kjenner ikke kulturen

Johansen kommer fra jobben som rektor på Haslum skole, 15 minutters kjøretur fra Snarøya. Allikevel sier hun at kulturen er det første hun vil gjøre seg kjent med.

- Jeg kjenner ikke kulturen på Snarøya, så det første jeg må gjøre er å bli kjent med kulturen, snakke med foreldrene, ledelsen og lærerne. Vi må også diskutere rolleavklaring og være enige om hva som er skolens rolle og hva som er foreldrenes rolle. Og forventningene til hverandre er viktig å få klarlagt. Har vi det på plass, skaper vi trygghet, sier hun.

- Har uklare roller vært et problem på Snarøya skole?

- Jeg vet ikke. Jeg kjenner ikke situasjonen, men vil ta med meg erfaringene jeg har gjort med dette arbeidet på Haslum, sier hun.

- Har du opplevd lignende kommunikasjonsproblemer?

- Nei, ikke på den måten, men konstruktiv kommunikasjon er alltid viktig for å få en felles forståelse av problemer.

Det er foreløpig ikke klart hvem Johansen skal ha med seg i den nye ledelsen, men hun avkrefter at hun har planer om å ta med seg kolleger fra Haslum, der hun har jobbet de ni siste årene.

Uenige om finansiering av 7.klasse-fest

Til Budstikka har fungerende kommunalsjef i Bærum kommune Siv Herikstad sagt at den nye ledelsen skal hentes fra en annen skole i Bærum.

Hun har også utdypet hva kritikken fra Snarøya-foreldrene har gått ut på.

– Blant annet har det dreid seg om prosessen rundt ansettelsen av rektor Petter Moen, og om det fantes bedre kandidater. Det har dreid seg om valg av hvilket bistandsprosjekt elevene skulle jobbe med, og bekymring over at det er flere lærere som har sluttet, sa Herikstad til avisen.

Nåværende rektor Petter Moens beslutning om nei til egenandel ved syvendeklasseavlutningen skal også ha vært blant sakene som falt i dårlig jord hos foreldrene ved Snarøya skole.

Vil avklare forventningene

Herikstad forklarer hvilket arbeid den nye rektoren står overfor i en pressemelding.

- Hun er nå klar for å bygge på og videreutvikle alt godt arbeid som i dag produseres ved Snarøya skole. Hun ønsker å legge til rette for god kommunikasjon og avklaring av forventninger mellom alle parter både internt på skolen og mellom skole og hjem, sier hun.

Besøker Snarøya

Allerede denne uken skal den nye rektoren møte alle medarbeiderne, og senere i måneden vil hun møte foreldregruppen. 

Den avtroppende ledelsen blir på skolen til august.

Les også DN.no:

Har tjent 1,5 mill. på raske bolighandler

Kavli-sjefen: Skyr karismatiske ledere

Slik forklarer Per Sandberg valget av «God tur»-t-skjorten(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.