Det er full krise på den private moteskolen Esmod i Oslo.

Ledelsen har mistet franchisekontrakten, lærere forsvinner, og studentene har hyret advokathjelp. De mener de ikke får utdannelsen de betaler 90.000 kroner i året for.

Les hele saken her: Moteskole rakner i sømmene

Nå går Geir Nordli, mangeårig rektor ved moteskolen Esmod, til angrep på skolens nye ledelse. 

Han mister franchiserettighetene 1. juli, og tidligere student og lærer ved skolen, Elinor Johanne Hess, står klar til å overta Esmod-navnet.

- Jeg kommer til å følge tett med på utviklingen av det nye Esmod Oslo. Slik jeg forstår det kommer Hess hovedsakelig til å arbeide med den samme læreplanen og samme lærerstaben som oss, og som hun nå så sterkt kritiserer, sier han.

Hess sa opp sin lærerstilling ved Esmod som følge av faglig uenighet med skolens ledelse, men har nå inngått en avtale med Esmod International om å overta driften fra 1. juli.

Lover endringer

Hess understreker at hun kommer til å legge opp til et annet undervisningsopplegg enn det som var tilfelle under Geir Nordlis ledelse.

- Undervisningsopplegget ledelsen la opp til, avviker i svært stor grad fra det Esmod står for. Jeg er selv utdannet ved Esmod. Dermed ble det problematisk for meg å fortsette som lærer. Jeg kunne ikke lenger stå inne for undervisningsopplegget og ledelsens holdning til håndverket.​ Det hjelper ikke med lærerplaner om man ikke har faglig kompetanse til å følge dem, sier hun.

Med seg på laget til den nye skolen får hun blant annet grunnlegger og mangeårig leder avEsmod Oslo, Nils-Christian Ihlen-Hansen. 

Avviser kritikken

Geir Nordli avviser den faglige kritikken fra skolens arvtager.

- Vi har en undervisningplan som følger læreplanen fra Esmod International. Styret og rektor instruerer alle lærere til å følge denne lærerplanen. Hvis Elinor Hess eller andre faglærere ikke har fulgt denne, er det de selv som har feilet. Moteskolens fagplan om hva man skal lære, hva studenter kan forvente å lære, skal følges. 

Nordlis forklaring på bruddet med Esmod er at visjonene har vært forskjellige. Han mener skolen de siste årene har lykkes med å skreddersy et undervisningsopplegg som gjør studentene best mulig kvalifisert til det skandinaviske arbeidsmarkedet. Rektoren påpeker at antallet studenter som har fått jobb i kommersielle kleskjeder har økt etter at han tok over skolen.

Les også: Moteskole rakner i sømmene

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.