128.000 personer søkte seg til høyere utdannelse i april i år. Det er en solid økning på 6,7 prosent sammenlignet med 2014.

Nå har de håpefulle fått svar fra Samordna opptak om de kommer inn på studiet øverst på ønskelisten.

88 984 søkere har fått tilbud om studieplass ved hovedopptaket, mot 84 810 ifjor. 55 034 søkere har ved årets opptak fått plass på sitt førstevalg. I 2014 var det tilsvarende tallet 53 798 søkere.

Det er fortsatt medisinstudiet ved Universitetet i Oslo som har landets desidert høyeste opptakskrav. Poenggrensene har økt med 0,2 poeng til skyhøye 68,1 poeng som minstekrav for å komme inn nåløyet. Nesten 1200 står på venteliste.

Les også: Slik beregnes poengene

Her er de 20 studiene med høyest opptakskrav i 2015.

Listen er for ordinær kvote (inkludert tilleggspoeng, alderspoeng og lignende).

 

Les også: Her er årets mest populære studier

Når det gjelder søkerne som er maks 21 år og har originalvitnemålet fra videregående, er det nanoteknologi ved NTNU som har høyest opptakskrav.

Her er det 20 studiene med høyest opptakskrav for personer med førstegangsvitnemål.

 

Se interaktivt kart med årets søkertall.

Klikk for å se søkertall og mest populære studium på de ulike institusjonene.

Søkertallene er fra april 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.