Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Samordna opptak har nå sendt ut tilbud om studieplass til 89.000 søkere. Søk opp poenggrenser og ventelister i DNs nye tjeneste. Foto: Ole Morten Melgård
Samordna opptak har nå sendt ut tilbud om studieplass til 89.000 søkere. Søk opp poenggrenser og ventelister i DNs nye tjeneste. Foto: Ole Morten Melgård les mer

Samordna opptak

Søketjeneste: Sjekk opptakskravene til alle landets studier her

Søk opp karaktergrenser og ventelister for studieopptaket 2015.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

89.000 søkere har nå fått tilbud om studieplass ved hovedopptaket. 34.000 av disse må ta til takke med et studium som ikke sto øverst på ønskelisten.

Det er nemlig bare 60 prosent av søkerne som har høyt nok karaktersnitt til å komme inn på førstevalget sitt. Resten kan takke ja til et av studievalgene lenger ned på ønskelisten og sette seg på venteliste til prioritet nummer én.

Les også: Slik beregnes opptakspoengene

På medisinstudiet ved Universitetet i Oslo står nesten 1200 personer på venteliste for å komme inn. Studiet har landets høyeste opptakskrav. Poenggrensene har økt med 0,2 poeng siden ifjor til skyhøye 68,1 poeng som minstekrav for å komme inn nåløyet.

Men det er de populære jusstudiene som har de aller lengste ventelistene. 2802 personer står i kø for å komme inn på ordinærkvoten på jusstudiet i Oslo, med start til høsten. Også jusstudiet i Bergen og jusstudiet i Oslo som starter på våren har over 2000 på venteliste.

DN har samlet alle poenggrensene (karakterpoeng for både ordinær kvote og førstegangsvitnemålet) og ventelistene i en interaktiv søketjeneste.

Lurer du på hvor lange ventelistene er på drømmestudiet? Har du allerede begynt å planlegge søknaden for 2016 og lurer på om du har gode nok karakterer?

Søk opp studienes poenggrenser og ventelister for høsten 2015 her:

 

 

Talent Universitetet i Stavanger Universitetet i Nordland Universitetet i Tromsø Universitetet i Bergen Universitetet i Oslo Samordna opptak
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.